Psychosociale therapie

Deze therapie is gebaseerd op de principes binnen coaching en richt zich op psychologische en sociale ontwikkeling. Tijdens onze sessies word je ondersteund in het vergroten van talenten, het versterken van zelfvertrouwen en in het vlotter bereiken van doelen. De begeleiding is vooral gericht op beter communiceren, motivatie, je eigen sterktes en zwaktes leren kennen en ontwikkeling in het algemeen. We analyseren samen waar je tegen aanloopt (stress, depressie, angst, onbewust gedrag, … ) en zoeken naar nieuwe manieren en mogelijkheden om met deze situaties aan te gaan.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Je bent op zoek naar een klankbord/steun
Dit zie je vooral bij mensen die geen aanspreekpunt hebben op het bedrijf, thuis of in hun familie voor de vragen waar ze mee zitten. Soms is de informatie te gevoelig of niet bespreekbaar met collega’s, de partner,… . De steun of het luisterende oor die je ervaart kan al voldoende zijn om vooruitgang te triggeren.

Je wilt uitgedaagd worden of je ziet het zelf niet meer
Sommige mensen hebben het gevoel in routine (onbewust gedrag) terecht te zijn gekomen of leven op automatische piloot. Ik kan je hier bewust van maken door kritische vragen te stellen, uit te dagen of te confronteren (naargelang jouw behoefte) om zo je grenzen te verleggen of tot in de kern jezelf te leren kennen. Geen onbewust sluimerende zaken meer!

Je hebt geen idee hoe er aan te beginnen
Soms weet je het gewoon niet meer, zit je vast, durf je niet of daagt het leven je uit zoals nooit tevoren waardoor je geen enkele weg kent die jou de juiste kant op kan brengen. Ik kan je, naast het stellen van vragen, ook meerdere visies geven, nieuwe strategieën verkennen, prioriteit of focus bepalen, … .

Je denkt het wel, maar doet het niet
Vooral bij creatievelingen of mensen die heel veel nadenken zie je veel ideeën maar weinig actie. Hier kan ik je motiveren en begeleiden om je focus te richten, doelen te bepalen, een actieplan op te stellen, deadlines te installeren, actiegerichte oefeningen te doen,… .

Onze sessies zijn vaak intensiever en effectiever dan een klassiek psychologisch traject omdat je gestimuleerd wordt om zélf knopen door te hakken én acties te ondernemen.

Kortom, wat haal jij er uit?

Gedaan met aanhoudende stress, depressie, angsten, onbewust gedrag. Gedaan met druk van buitenaf of je leven op een bepaalde manier te leiden. Je voorgangers geven aan dat ze meer overzicht, duidelijkheid, visie, structuur en focus hebben. De herwonnen energie, passie en motivatie zorgt er voor dat je vooruitgang kan boeken op verschillende levensgebieden (gezondheid, carrière/ondernemerschap, financieel, ontspanning, relatie,…) Investeer in jezelf, je persoonlijke groei en ontwikkeling en maak kennis met coaching!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close