Meditatie

Gewoon ‘’zijn’’ is iets dat veel rust met zich mee brengt. Gevoelens en gedachten komen en gaan: tijdens het mediteren leer je dit (oordeelloos) te observeren. Door te zien dat deze gedachten en gevoelens je niet definiëren, leer je om makkelijker los te komen uit de hectiek van het alledaagse leven en leer je beter om te gaan met emotionele schommelingen en verandering.

Jouw mentale voordelen

Mediteren helpt je om stress te verminderen, het lichaam te ontspannen, de concentratie te vergroten, piekergedachten los te leren laten, beter te slapen, gelukkiger te worden, dichter bij hun gevoel te komen of meer innerlijke rust te ervaren.
Wat daarbij extra motiveert is dat veel van de voordelen die aan meditatie worden toegeschreven wetenschappelijk onderbouwd zijn. Meditatie biedt een perfect antwoord op de vraag om te ontsnappen uit die steeds groter wordende, drukke wereld.

Jouw persoonlijke ontwikkeling

Door te mediteren kun je jezelf (tot in het diepe) beter leren kennen. Je wordt je meer bewust van de werking van je gedachten, je lichaam, je zintuiglijke waarnemingen, je gevoelens, je intuïtie en je gedrag. Als je je meer bewust bent van je innerlijke wereld, opent dit de mogelijkheid om er beter mee om te kunnen gaan. Ervan te kunnen leren en om oplossingen en visies te leren kennen die je voordien nog niet kende of zag.

Jij en de wereld

Door middel van meditatie hopen sommige beoefenaars dichter bij het “goddelijke” te komen, zichzelf te verwezenlijken, één te worden met het universum, het ego los te laten, een staat van verlichting te bereiken of een hogere staat van bewustzijn te verkennen.
Ook het verkrijgen van antwoorden op diepere levensvragen of meer vanuit je kern, authenticiteit of ‘ware’ zelf leren functioneren kan een beleving van spiritualiteit zijn waarbij meditatie van nut kan zijn.

Gewoon zitten niets doen?

Mediteren wordt door veel mensen als moeilijk en lastig beschouwd omdat je per definitie aan niets mag denken. Ik durf hier een andere mening over hebben en vind de gedachten en gevoelens die passeren net zeer interessant. Je neemt deze gevoelens en gedachten waar en valt niet in de valkuil om ze te gaan overdenken. Ze zijn er gewoon en later, na de meditatie, kan je ze analyseren. Er is een moment van ontspanning en inspanning en het is belangrijk deze gescheiden te houden. Je zit/licht/staat dus niet helemaal niets te doen, je laat het gewoon gebeuren. Je gunt je lichaam, geest en verstand de tijd en de ruimte om op te ruimen wat er nog rond slingert.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close